Bine de știut

Stilul clasic  - Mobilierul clasic este inspirat de piesele din epoca victoriana, renascentistă, georgiană etc. Deşi diferă ca detalii, ideea de bază este aceeaşi: opulență, texturi voluminoase, linii curbe, elegante și mult lemn masiv. Alături de acest tip de mobilier veţi regăsi sculpturi, ţesături mătăsoase, catifelate și ornamente sculptate.

Stilul clasic - Wikipedia
Mobilă pentru bucătărie

Stilul contemporan  - Stilul contemporan implică aspecte și materiale metalice, lucioase, sticlă, piatră, etc, dar și lemn mai ușor, linii mai simple şi un aspect mai curat decât în stilul clasic. Mobilierul contemporan este geometric, în tonuri neutre, practic și ușor de întreținut. Cu toate acestea, deși este deseori confundat cu stilul modern, el este diferit. Piesele de mobilier sunt, în general joase și aduc un aer informal, relaxant iar materialele folosite au aspect natural.

Mobilă pentru antreu

Stilul modern  - Dacă sunteţi în căutarea unui mobilier modern, veţi căuta un magazin de mobilă cu piese care au linii drepte, design „curat”, fără excese și ornamente. Mobilierul modern are suprafețe ample lucioase, este asimetric, îndrăzneț, îmbină elemente industriale cu lemnul în culori tari. Materialele cel mai des folosite sunt plasticul colorat, vinilul, melamina, dar și lemnul îndoit, fibra de sticlă, aluminiu, oțel și fier.

Mobilă pentru living

Stilul tradiţional  - Un design tradiţional implică motive florale, carouri şi mult lemn nefinisat. Rar veţi găsi mobilă tradiţională care îmbină lemnul cu metalul, dar dacă se întâmplă, atunci acel metal este bronz sau alamă. Cel mai probabil canapelele vor avea cuverturi, iar la geamuri se vor regăsi draperii în acelaşi stil cu motivele de pe canepea. Mobilierul tradițional poate părea greoi și vechi, dar combinat cu decorațiuni și texturi albe ori colorate poate deveni primitor și confortabil.

Mobilă pentru baie

Stilul Colonial  - Stilul colonial simplifica aspectul mobilierului european, imprumutand in mare parte elemente din stilurile Queen Anne si Chippendale. Scaunele tind sa aiba picioarele simple si spatarele formate din bare de lemn, mai degraba decat sa fie sculptate.

Mobilă pentru copii

Stilul Victorian/French Provincial  - Piesele de mobilier care apartin acestui stil tind sa aiba un aspect mai dur, mai rustic decat mobilierul fabricat in secolul XVIII. Scaunele cu spatarul si sezutul plin le inlocuiesc pe cele tapisate; culorile sut intense. Se folosesc frecvent materiale naturale, inclusiv teracota si marmura, dar si fierul.

Mobilă pentru dormitor

Stilul Art Deco  - Este caracterizat atat de forme geometrice, cat si de linii drepte. Culorile sunt luminoase, liniile puternice, verticale, rotunjite la colturi. De cele mai multe ori, piesele de mobilier art deco sunt fabricate din lemn exotic. Scaunele joase dau un aer informal. Masutele de cocktail si cele pentru radio au aparut pentru prima data in cadrul acestui curent. Juxtapunerea elementelor opuse este o practica obisnuita (de exemplu, alaturarea pietrelor de jad rare si foarte scumpe cu bakelita).

Art Deco - Wikipedia
Mobilă pentru dormitor

Stilul Queen Anne  - Este folosit mai ales lemnul de nuc, desi unii fabricanti utilizau artar si cires. Caracteristice mobilierului sunt picioarele subtiri, usor curbe, cu baza intoarsa in afara (la mobilierul Chippendale, terminatiile picioarelor au forma rotunda, de minge sau gheara. Queen Anne si Chippendale folosesc sculpturi ornamentale si de cele mai multe ori designul mobilierului graviteaza in jurul acestui tip de decoratiuni, bazate pe cerc si linii curbe. Spatare de scaun in forma de S, frontoane sparte, motive marine (scoici), manerele sculptate sunt cateva din motivele de baza.

Mobilă pentru dormitor